Lidt om mig

Mit billede
Jeg (Susanne) er en årgang 66, og så er jeg gift med min søde Arne. Sammen bor vi i landlige omgivelser mellem Fredericia og Vejle. Jeg er mor til en voksen søn - der forlængst er fløjet fra reden. Til dagligt arbejder jeg inden for socialpsykiatrien i Kolding. Fritiden går med at istandsætte vores gamle hus fra 1865. Jeg elsker sommeren, hvor haven, drivhuset og kryderurterne optager mig. Og så kan jeg lide at lave god mad. Om vinteren strikker, læser bøger og afsøger nettet for forskellige kreative indslag, jeg kan fordrive den mørke tid med. Og så bruger jeg bunker af tid på vores hunde: Kenzo, vores labrador retriever og Bella, vores flatcoated retriever.

lørdag den 29. januar 2011

Nu med garn og stegeso


Så er weekenden halvt gået. Vi har anskaffet os en stegeso, og den blev straks afprøvet i vores masseovn. Det er noget, der du´r. Vi fyldte stegesoen med kål, gulerødder, løg, fennikel, kartofler og hakket oksekød og anbragte den i masseovnen og vupti (en time senere) var der mad. Fed måde at lave mad på.
Ny stegeso 

Jeg har i dag været forbi Garnheksen (igen), og hentet det sidste garn, der endelig var kommet. Smukke smukke farver.

Smoothies - verdens lækreste drink
Nu sidder jeg i mit sofahjørne og strikker på min farvestrålende ”Crazykjole” fra Dalegarn, og har gjort det de sidste par timer. Der er lignet op til råhygge med ølkage, som jo smager fantastisk, og så indeholder den stort set intet fedt (skulle jo nødig vokse ud af kjolen, jeg sidder og strikker). Kaffen er brygget og der er lavet smoothies (med blåbær plukket i Gl. Rye i sensommeren). Alt ser pludselig så dejlig lyst ud her sidst på vinteren.  

torsdag den 27. januar 2011

Mens jeg venter...

Lige nu syntes jeg bare jeg, jeg står på stand by - sat i venteposition. 

- Jeg venter på at vores hundehvalp skal blive født.
- Jeg venter på, at mureren kommer med et tilbud på at lave vores badeværelse, og på at få et spritnyt opvarmet badeværelse.
- Og så venter jeg på, at garnet til min Crazykjole skal komme. Den kan jeg ikke komme videre med, før jeg får de sidste to farver, og de lader vente på sig. 

Mens jeg venter, strikker jeg strømper. I alt fald indtil jeg i går rendte tør for strømpegarn. Så nu er jeg ligevidt. Intet at strikke, og nu er jeg ellers lige blevet afhængig af denne kornfede hobby.

Jeg har bestilt noget Zauberball-garn i nogle knaldlækre farver ved sommerfuglen, som jeg håber kommer med posten meget snart (nå - det venter jeg så også på). 

Måske skulle jeg få lavet min patchwork-taske færdig :-)


lørdag den 22. januar 2011

Crazykjole

Så har jeg været ved Garnheksen i Vejle (igen) og brugt en mindre formue på garn. Jeg har besluttet mig for, at strikke den smukke Crazykjole fra Dalegarn – den i de mange farver. Der skal bruges en del farver, og desværre var den ene lilla og den røde udsolgt – de er dog bestilt. Jeg købte de andre farver og skyndte mig hjem med min fangst.
Crazykjole og Dalegarn / Falk
Maskerne er slået op og jeg har strikket til jeg skulle bruge den lilla, der manglede. Så nu sidder jeg her og vente med længsel på, at de sidste garn ankommer.
- siden med de smalle striber 
Jeg har garn til at starte på de øverste stykke med hulmønster – men her kom jeg lige lidt til kort. Mit mønster lignede ikke lige det, der var så smukt afbilledet i opskriften, så jeg må nok lige et bette smut forbi Garnheksen og få lidt hjælp.

torsdag den 20. januar 2011

Hvalpenyt og varme vanter

Jungletrommerne har lydt – vores hvalp ankommer til den barske virkelighed d. 27. februar 2011. Vi har bestilt en flatcoatet retriever fra Kennel Hegnet i Kolding. Uha jeg glæder mig – jeg regner med, at den er klar til afhentning sidst i april. Jeg ved ikke lige hvad Kenzo – vores labrador siger til, at der kommer sådan noget småtteri i huset.

Strikkenyt siden sidst: jeg har opstartet adskillige strømper, og hver gang jeg når til hælen, sker der et eller andet, der gør, at det bliver en meget lille hæl. Og jeg har altså jævnt store fødder. Jeg har nu fundet en opskrift, hvor man tager ud på en anden måde, og så syr lidt til sidst. Den må jeg prøve – måske har jeg en chance her.

Og så har jeg lavet et par kæmpevanter, der efterfølgende blev filtet. De passer perfekt, og de er dejlig varme. De er strikke af 2 ½ nøgle alpaka. Jeg kunne godt have sparet mig at strikke mønster, da det ligesom forsvandt i filteriet :-)
"kæmpevanter" efter 60 graders vask
Kæmpevanter

Næste projekt er kjolen fra Dalegarn. Jeg er klar med masser af selvtillid og meget lidt strikkeerfaring :-)

fredag den 14. januar 2011

Nyt garn

I dag gik turen så til Vejle – og det i sig selv er jo noget af en bedrift. Jeg kan absolut ikke lide at køre rundt i Vejle, og jeg bruger alt energi på at overskue parkeringsmulighederne, inden jeg overhovedet er kørt hjemmefra. Jeg er altid sikker på, at jeg kommer til at køre forkert, og at jeg overser en eller anden hvid streg på vejen, der har noget trafikmæssig betydning. Og underligt nok ender det altid med, at jeg faktisk finder Vejle, overholder alle gældende færdselsregler (mig bekendt!!), og jeg finder en parkeringsplads.

Garnheksen kunne jeg til gengæld sagtens finde, og jeg fik super venlig betjening og vejledning, samt en kop kaffe. Det er simpelhen et fantastisk sted.
Garn til vanter, der skal filtes.
Mere garn til flere vanter, der også skal filtes.
 
strømpegarn
Jow jow og jeg kom hjem med garn til strømper, der skal strikkes og garn  til luffer, der skal filtes. Nu er jagten så igang efter en god opskrift.

Og så købte jeg et opskrifthæfte fra Dale Garn. Jeg havde jo læst på Garn-freak´s blog, at dette vidunder eksisterede :-) - og det er virkelig fyldt med lækkerier. Jeg skal nu overveje, om jeg kan strikke kjolen eller måske trøjen, eller om jeg lige skal have nogle strikkeår på bagen først. Der skal også hækles lidt, og det er også ved at være 3-årtier siden, jeg har betjent en hæklenål...På den anden side skal man jo ikke lade sig slå ud af sådan nogle detaljer

Og så er det weekend, jeg har fri og det meste af sneen er ved at være væk :-) - jeg tror, jeg vil starte med at strikke mig et par strømper.

torsdag den 13. januar 2011

Jeg er fæææærdiiiig

Hvad jeg har lavet de sidste 13 dage - jeg har strikket, så jeg har fået hård hud på fingrene, og drømt om masker og mønster om natten. Mit sweaterprojekt blev i den grad en opprioriteret opgave.
Mig indeni min nystrikkede sweater og dejlige Kenzo,
Nu er den færdig, glad for at det lykkedes, og jeg er klar på nye projekter. Og jeg har lært, at man ikke skal lukke for stramt af, for så kan man ikke få skidtet over hovedet. Uha jeg blev olm og sur, da jeg opdagede det. Pille pille op igen (jeg hader at pille op), og så lave ny lukning igen. Denne gang gik det bedre - selv om det er lige det strammeste. Måske er det bare mit hoved, der er lidt stort :-)

Nu vil jeg kaste mig ud i nye strikkeopgaver. Planen er at besøge Garnheksen i Vejle i morgen, og købe noget garn. Har ikke helt klarlagt, hvad jeg vil lave, men enten luffer, strømper, et sjal eller en kjole. Jeg er noget vild med Kauni´s Stjernesjal...spørgsmålet er, om udfordringen trods alt er for stor.

mandag den 10. januar 2011

I tøvejrets tegn

Fuglefoder til havens fugle

Nu går det den rigtige vej - der kommer flere og flere lyse timer, sneen er næsten væk og vejene er atter tilgængelige herude på landet. Jeg egner mig ikke rigtig til den her vintertid. Sne har det med at ligge lidt i vejen hele tiden, og jeg fryser. Jeg tror også de små fugle i haven fryser deres fødder, mens de med rumlende tomme mave leder efter mad. Så må jeg jo i gang med det helt store gastronomiske værk, så der kan diskes op med noget lækkert på foderbrættene. 

Det går fremad med strikkeriet. Jeg har strikket begge ærmer og sat dem sammen med det store stykke. Nu mangler jeg ”kun” bærestykket med det bøvlede mønster, og så skal halsen lige laves, og vupti vupti så er jeg færdig.

Alt imens jeg så sidder her og strikker, springer tanker og fantasi videre ud i mulighedernes uendelige strikkeverden. Hvad skal jeg strikke næste gang? Hmm - strømper, en kjole, et sjal......Uha det er svært :-)

Sideløbende hygger jeg mig med at lave en taske i patchwork. Her går det til gengæld langsomt fremad. Garn og pinde har tydeligvis større protering end stof, nål og tråd. 

tirsdag den 4. januar 2011

Genfunden glæde og såret stolthed

Min sweater - nu i passende størrelse :-)

Jeg er nu i fuld gang med at strikke min første sweater - og jeg syntes, det går forbavsende godt. Jeg kan godt undre mig over, at jeg de sidste 25-30 år har snydt mig selv for den hygge det er, at sidde og strikke.

Jeg havde lige lidt startvanskeligheder… Noget i stil med, at jeg kigge lidt på opskriften, valgte den størrelse, jeg mente var passende til mig, slog masker op, og strikkede det meste af ribben. Da min søde mand så kommer hjem fra arbejde, fremviser jeg stolt mit værk, og han spørger med interesse ind til, om det er halsen, jeg er startet med at strikket…(han mente tydeligvis ikke, at det bette noget, jeg havde strikket, kunne nå rundt om måsen på mig). 

Med såret stolthed og fornærmet selverkendelse pillede jeg min start på en sweater op, og slog nye masker op til et nummer større. Så velkommen til virkeligheden - december måned har klart sat sine spor.....

lørdag den 1. januar 2011

Planer, drømme og masseovn

Så gik år 2010, og et nyt år står og venter på at blive taget i brug. I korte træk var år 2010 året, hvor jeg skiftede arbejde, for alvor kom i gang med at være kreativ og syslende (patchwork, strik og smykker) og så var det året, hvor jeg oprettede min blog.

I 2011 er planen også lagt: nyt badeværelse, ny hund (vi skulle gerne beriges med en Flatcoatet Retriver, der kan holde vores labrador til ilden), nye kreative tiltag, og så kan man jo altid opstarte en lille slankekur (traditionen tro).

I år vil jeg starte med at strikke mig en sweater og sy mig en taske (mere) i patchwork. Maskerne er slået op og de første cirkler er klippet. Tasken bliver syet i japansk foldeteknik(sort og grøn) og sweateren bliver strikket i mørkebrun og råhvid Alpaca Fleece.
Og så kommer sommeren med drivhus, urtehave, krydderurter og skønne urealistiske havedrømme. Det er jo næsten ikke til at vente på.
Vore dejlig varme finske masseovn
Indtil da vil jeg sidde med mit patchwork og mit strikketøj foran vores finske masseovn og nyde varmen sammen med hunden mens jeg drømmer mig til sol og sommer.