Lidt om mig

Mit billede
Jeg (Susanne) er en årgang 66, og så er jeg gift med min søde Arne. Sammen bor vi i landlige omgivelser mellem Fredericia og Vejle. Jeg er mor til en voksen søn - der forlængst er fløjet fra reden. Til dagligt arbejder jeg inden for socialpsykiatrien i Kolding. Fritiden går med at istandsætte vores gamle hus fra 1865. Jeg elsker sommeren, hvor haven, drivhuset og kryderurterne optager mig. Og så kan jeg lide at lave god mad. Om vinteren strikker, læser bøger og afsøger nettet for forskellige kreative indslag, jeg kan fordrive den mørke tid med. Og så bruger jeg bunker af tid på vores hunde: Kenzo, vores labrador retriever og Bella, vores flatcoated retriever.

torsdag den 31. marts 2011

Back home!

datidens hobbyrum :-)
Det her er jo bare for fedt
 (i svævebanen)
Sådan en lille ferie kan nu hurtig få en ende. Men vi havde nogle fantastiske dage i Barcelona med dejlig vejr, smukke udsigtspunkter og skønne skønne oplevelser. Vi fik set lidt af hvert: Det uendelige kirkebyggeri Sagrada Familie, Smukke Parc Geüll og det spændende hus Casa Milá, og så spiste vi os lige nogle ekstra kilo på sidebenene. Deres mad var super lækkert. Der var mange hyggelige spisesteder, når man smuttede ind på de små sidegader. Nå ja– og så fandt jeg jo ud af at Sangria smagte ualmindelig godt.
Sagrada Familia
Så har jeg 34 firkanter (ud af 202)
Nu sidder jeg så herhjemme igen i det kolde og regnfyldte Danmark med ømme ben og en slankekur i udsigte :-) og glæder mig til det bliver forår og dejlig vejr.

Jeg har ikke fået strikket noget videre i den forgangne uge. Jeg kunne lige strække mig til at hækle nogle firkanter i flyveren til og fra Barcelona.



fredag den 25. marts 2011

Messe og garn!


Fantastisk dag med min veninde i dag. Vi har brugt noget, der ligner en hel dag på håndarbejdsmasse i Middelfart. Skønne skønne garner. Jeg havde store problemer med at vælge (Tak til søde Rasmilla, der var meget tålmodig). Jeg er nu hjemme igen med masser af garn. 
Jeg har også købt opskriften til det meget berømte og ofte strikkede Camomille sjal, så nu vil jeg også være med på bølgen af strikkere med fantastisk sjal.....hmm -  når jeg altså lige har strikket min trøje, min bluse og min kjole i Rasmilla færdig.  Men nu skal kufferten pakkes og så er jeg altså på vej til Barcelona :-)


torsdag den 24. marts 2011

Skønne skønne dage!

Sikke nogle dejlig varm forårsdage, vi har haft på det sidste, og jeg har en uges ferie. Det er da lige til at komme i det muntre hjørne af :-)

Jeg er begyndt at strikke mig en kortærmet bluse fra Dale, og det går faktisk rigtig godt, efter naturligvis at måtte have trævlet hulmønster op 2 gange. Dejligt at strikke noget med lidt afveksling i farver, mønster og strikketeknik. 

I morgen kommer min gode veninde og så skal vi sammen på Håndarbejdsmesse i Middelfart. Og her er der jo fristelser i rå mængder. Jeg skal nok øve mig i at begrænse mig (i tilfælde af, at min søde mand, læser med). Det bliver sjovt, og det er ved at være længe siden, jeg har set min veninde (vi er nu i jævnlig telefonisk kontakt af længere varighed)

På lørdag går turen til Barcelona, så det bliver nok småt med strikkeriet den næste uge.  Til gengæld glæder jeg mig til at få nogle skønne spanske oplevelser med min familie :-)

søndag den 20. marts 2011

Hvem sagde firkantet!

Jeg har været lidt i krise på det sidste. Jeg syntes absolut ikke, mine hæklede firkanter blev så snorlige-symetriske og perfekte, som jeg havde planlagt, de skulle være. Det gik mig mildest tale på. Til sidst smuttede jeg ned til Garnheksen for at få lidt støtte og vejledning (og kaffe). Klagede min nød, og fik at vide, at de så ud som de skulle. Jeg havde ellers afskrevet de hæklede firkanter og sendt dem i skammekrogen. Nu kan de så få lov at komme lidt på banen igen

Men jeg mangler noget at strikke på, som er lige så fedt som Dalekjolen. Jeg har været ude i store overvejelser omkring den noget farvestrålende bluse fra Dale, og endte med at slå masker op til den. Den er strikket i Lerke ligesom trøjen med de hæklede firkanter, og en del af farverne er gengangere. Så kan jeg hækle mig nogle firkanter, når jeg får brug for at se på ikke helt symetrisk.

Nå ja – og sjalet er også på pindene endnu. Jeg ved ikke lige, hvad der er sket. Mente jo ikke, jeg var ”den type”, der havde gang i flere projekter ad gangen. Min plan var jo altid at lave tingene færdig, før jeg startede på noget nyt. Men jeg har tydeligvis udviklet mig til ”den type”, der laver UFOér :-)

Billedet her er lånt fra
Kennel Hegnets hjemmeside
Et lille udpluk af hvalpe
Og så har jeg været på barselsvisit. Jeg har besøgt vores kommende hund, hendes 11 søskende, hendes mor og hendes opdrættere. Hvor var de søde alle sammen. Uha hvor jeg glæder mig til hun kan flytte ind her på adressen. Hun er nu 3 uger, har fået øjne og kan gå.  

fredag den 11. marts 2011

Hvor bliver tiden af?

Så blev man lige 45 år – og jeg har tjekket dåbsattesten for evt. mulige regnefejl. Nope – jeg er halvvejs mod de 90! Hvor bliv alle de år lige af?
Den er tom nu :-)

Jeg har været ude at spise med min søde mand på ”Over Åen” i Kolding. Fantastisk betjening og forretten (Tapas) på huset regning (vi kom til at bestille noget fra menukortet, som de ikke havde mere). Efterfølgende tog vi hjem, lavede kaffe, så ”live fra Bremen og delte en spand Ben og Jerri is med karamel. Puha – der nåede jeg så lige kvalmepunktet.

De første 3 firkanter
Lige nu er jeg i gang med at strikke på mit sjal i Kauni. Det første jeg startede på, har jeg trævlet op igen, da jeg lavede en fejl.

Derudover har jeg hæklet de første 3 firkanter (ud af 201) til trøjen fra Dalegarn. Det bliver nok først i vinteren 2012, det kan bliver aktuelt at snakke om, at den kan tages i brug.

Blomster fra min meget søde mand
I morgen har jeg meldt mig til fler-farve-strik ved Garnheksen i Vejle. Det glæder jeg mig for vildt til.   

lørdag den 5. marts 2011

Strikkecafé i Vejle

I dag har jeg været til strikkecafé ved Garnheksen i Vejle. Det er simpelthen ubeskrivelig hyggeligt. En fuldfed oplevelse, hvor jeg så mange forskellige strikkeprojekter i gang, og hvor jeg gramsede på meget forskelligt garn. Skønt med strik, kaffe og godt selskab :-)
Nå ja – og så kom jeg lige til at købe lidt garn (igen). Egentlig skulle jeg IKKE købe garn. Jeg skulle bare lige kigge i det nye hæfte fra Dalegarn. Det var nok lige en anelse for naivt. Endte i alt fald med at komme hjem med opskrifthæfte og garn til trøjen.

Nå ja – og så kom jeg lige til at ridse Colten på vej væk fra parkeringspladsen. Faktisk meget træls. Der stod lige et større metalmonster i vejen, da jeg skulle derfra. Det tog lige brodden af min fantastiske dag i en 8-10 sekunder.

Nu vil jeg holde lørdag, sætte mig i sofaen med min søde mand, en kop kaffe og mit strikketøj, kigge lidt på mit nyindkøbte garn, se ”Hævnen” på DVD og fuldstændig fortrænge ridsen på Colten.

Nå ja –Prinsessesjalet er pillet op, da jeg lavede en fejl i mønsteret. Jeg er nu startet op på et andet sjal med roser i stedet  (rositasjal). 

torsdag den 3. marts 2011

Nye strikkeeventyr

Prinsessesjal under udvikling
Så er der slået masker op til sjal (hvilket i sig selv ikke var den helt store udfordring, da jeg kun skulle slå 5 masker op til at starte med). Det er prinsessesjal, og det bliver strikket i Kauni effektgarn. Jeg syntes det er smukt med de der glidende overgange, og det skønt bare at sidde med et enkelt nøgle garn. Jeg har praktisk talt fyldt det halve af sofaen den seneste tid med garn og dalekjole.

Og så er den her smukke trøje fra Dalegarn i den grad på min det-her-må-jeg-strikke liste. Jeg syntes virkelig den er lækker – eneste ulempe. Der er (igen) en lille zillion ender, der skal hæftes :-)
Kenzo på sit sygeleje
- nu knap så meget hanhund
Kenzo (vores labrador) har været ved dyrlægen i går og betalt "prisen" for at vi kan få vores lille Bella-hvalp. Jeg er ikke sikker på, at han finder det rimeligt, at han skal kastreres fordi der kommer sådan et stykke kvindfolk i huset. Men en noget slap hund, jeg hentede ved dyrlægen i går.





tirsdag den 1. marts 2011

Nu med Crazykjole og hækleerfaring

Jeg har strikket overdelen 3 cm
længere end der stod i opskriften.

Crazykjolen nærmer sig sin afslutning, og jeg kan nu skrive hækleerfaring på mit CV. Jeg har i weekenden siddet oppe til langt ud på natten og hæklet og syet (og syet forkert), pillet op, og syet om igen. Men skal nok overveje om det er en god idé, at sidde klokken 2.30 om natten og tænke ”jeg syr lige den her sag sammen inden jeg går i seng”. Jeg fik i alt fald lov til at gøre det to gange :-)

Jeg har lavet nederdelen i Larges (jeg er lidt bred om måsen) og overdelen i Medium. Jeg har til gengæld ikke brugt nær det garn, som der stod i opskriften – ca. 7 nøgler mindre.

Nu er den færdig (jeg mangler kun at hækle sidste kant på det sidste ærme), og så skal jeg da videre på nye strikkeeventyr. Det må unægtelig blive et sjal strikket i Kaunigarn.

Ellers har jeg tilbragt weekenden med at tjekke mail omkring 500.000 gange, og endelig tikkede den længe ventede mail ind i går aftes. Vores flatcoat-hvalp er kommet til verden. Moderen (Stormy) fik 12 hvalpe, hvoraf de 7 var tæver, så der bliver én til os. Hun skal hedde Bella har vi efter en lang demokratisk proces besluttet, og hun flytter ind på matriklen d. 24 april :-)
Små lækre Flatcoatede Retrivere / og den ene bliver vores :-)