Lidt om mig

Mit billede
Jeg (Susanne) er en årgang 66, og så er jeg gift med min søde Arne. Sammen bor vi i landlige omgivelser mellem Fredericia og Vejle. Jeg er mor til en voksen søn - der forlængst er fløjet fra reden. Til dagligt arbejder jeg inden for socialpsykiatrien i Kolding. Fritiden går med at istandsætte vores gamle hus fra 1865. Jeg elsker sommeren, hvor haven, drivhuset og kryderurterne optager mig. Og så kan jeg lide at lave god mad. Om vinteren strikker, læser bøger og afsøger nettet for forskellige kreative indslag, jeg kan fordrive den mørke tid med. Og så bruger jeg bunker af tid på vores hunde: Kenzo, vores labrador retriever og Bella, vores flatcoated retriever.

søndag den 18. september 2011

Vinterklar


Jeg er begyndt at gøre klar til den forestående vinter. Og jeg har ikke planer om at komme til at fryse. Jeg har nemlig slået masker op til en lækker varm vamset sweater, jeg havde set i "Inspiration 014". Den er strikket i dobbelttrådet  “Fine Wool Rheuma“ på pind 5, og det er super-duper-ubeskrivelig-blødt - det rene lise for sjælen. Jeg skal bo i den sweater hele vinteren :-D Og så er sweateren  i mønsterstrik, og det syntes jeg er både smukt og så skønt at strikke.


Jeg har ellers haft nogle dramatiske og noget stressende uger på mit arbejde. Jeg er offentlig ansat, og vi har nu også været igennem en fyringsrunde. Bomben faldt, og vi var fuldstændig uforberedt. Så vi fik 2 ugers varsling om, at "nogle" skulle fyres!!!!! Det er virkelig svært at være 
i... tirsdag ville der komme brev, hvis man var fyret (gæt lige hvem der havde den mest besøgte postkasse In Town den dag) - lettelsen over ikke at være én af "de udvalgte", og så sorgen over at have mistet kollegaer, man var rigtig glade for.


Dagens (eller ugens) egenomsorg må være: En tur i biografen og se "Dirch" med min søde mand

mandag den 5. september 2011

Prinsessen med ærten...eller hva´

Prinsesse er måske lige en overdrivelse, der er til at tage og føle på, men nu er min ærteblomst altså færdig. 


Tjah.. hmmm...den er lækker, blød, mønsteret er skønt, den har været dejlig at strikke, og farverne er fantastiske. Men nu vokser træerne jo ikke ligefrem ind i himlen, og jeg syntes altså ikke, at den sidder helt, som jeg gerne ville have. Den er for løs i taljen og jeg har endda strikket den i M. Jeg har snydt på det dårlig belyste billede (beklager den ringe kvalitet) - jeg samlede den lige lidt i ryggen. 


At jeg undlod lynlåsen, gjorde ikke noget. Den er nem at komme i. Jeg tror, jeg vil se, om ikke jeg kan snige en elastik ind på indersiden, så den kan trække sig lidt sammen. Jeg håber det kan lykkes, for ud over det lidt løse snit, er kjolen skøn, og så matcher den jo bare så godt til mine strømper :-D


FAKTA: Ærteblomst fra Bogen "Close"
Design: Lisa Renner.
Garn: 8 1/2 nøgler Geisk uld/bomuld.
Forbrug:  5 nøgler lilla og 3 1/2 nøgle brun.
Pind: 2 1/2, 3, 3 1/2 og pind 4.
Ændringer: Jeg undlod at sætte lynlås i siden, og så strikkede jeg en ekstra række kuber over brystet.

lørdag den 3. september 2011

En strikkecafés fristelser

Skøn poncho fra  Filati
Så blev det (igen) den første lørdag i måneden, og der var strikkecafé hos Hanne fra Garnheksen i Vejle. Som altid rigtig hyggeligt og meget velbesøgt.

Og der var der kommt nyt garn og mange nye modeller i butikken, som jeg gerne vil strikke - RIGTIG MANGE. Dale var udkommet med op til flere hæfter, og Garnheksen havde fået noget lækkert uld (hegre) fra Dale. Meget fristende.
Blusen jeg må lave.
Lækker Kjole fra Filati

Senere dukkede der et fantastisk blad op ved vores bord fra "Filati" (ikke lige noget, jeg før havde hørt om) - Men her var jo op til flere modeller, jeg gerne ville strikke - både kjoler og ponchoer.

Og for så ligesom at gøre beslutningen helt umulig, sniger Garnheksen endnu et blad på bordet...."Inspiration"/ coatscrafts. Her besluttede jeg mig så impulsivt og ustruktureret for at strikke en yndig sweater derfra. På mandag henter jeg garnet, og så skal der slåes masker op.

Nu mangler jeg også kun halsen på Ærteblomsten, der naturligvis skal strikkes udelukkende i perlestrik (og det er jo ikke lige min spidskompetence).

torsdag den 1. september 2011

Kender I det...

Kjole/trøje fra Dale
I morges stod jeg op kl. 6.15, gik i bad og kørte på arbejde - mine søde kollegaer kiggede undrende på mig, og spurgte, hvad jeg da lavede her - Et hurtig kig i vagtplanen, og jeg måtte konstatere, at jeg var mødt op en dag for tidlig. Stor morskab i personalegruppen (de ved nemlig godt, at jeg ikke er morgenmenneske)  og friske bemærkninger som "nu får du jo noget ud af dagen" og "så er man glad for sit arbejde". Jeg drak en kop kaffe med mine kollegaer (nu var jeg der jo alligevel) og kørte derefter hjem.

Det sidste ærme til Ærteblomst
fra Bogen "Close"
Tjahh - så var der jo lige pludselig masser af tid til at strikke. Så jeg satte kaffe over og lidt godt musik på computeren (Adele) og fattede strikkepindene. Til gengæld har jeg lavet en aftale i morgen, som må aflyse, da jeg "pludselig" skal på arbejde...Tror jeg vil overveje, om ikke jeg skulle blive en anelse mere struktureret i fremtiden.

Og så er det jo nu (eller i alt fald meget snart) at jeg skal tage STORE strikkebeslutninger - skal jeg strikke videre på mit Tusindfrydsjal eller skal jeg opstarte noget nyt....Der er jo kommet nyt fra DaleStrik og Anette D har udgivet en ny bog "kunsten at strikke en Ø" - og jeg er umiddelbart noget pjattet med modellen Eskilsø, der ser super lovende ud.